Home

   /   trainingDivizia de training a KCMC s-a născut din munca noastră pe teren alături de beneficiari și din pasiunea echipei pentru procese de transformare socială. Lucrând direct cu grupurile vulnerabile sau cu ONGuri care luptă pentru o societate mai bună, ne-a fost din ce în ce mai clar că dobândirea unor noi abilități și cunoștiințe sunt esențiale ca “arme” în schimbarea socială.
Ne-am concentrat portofoliul de programe în jurul a ce am identificat a fi pe de o parte nevoile cele mai mari și pe de altă parte zona cea mai săracă de furnizori care înțeleg, dincolo de realitatea de business, filozofia reală a celor preocupați în primul rând de bine și apoi de venituri:

În dezvoltarea și livrarea unui proces de training, fie direct sau alături de partenerii noștrii, urmărim patru principii de lucru:

/ Lăsăm în urmă un impact consistent

Sala de training nu este locul unde procesul de învățare se termină, ci unde continuă sau începe să se cristalizeze. Ne alegem participanții, temele și metodele care ne conving că putem crea un impact real prin ceea ce vor face oamenii și organizațiile cu lucrurile învățate în training.

/ Creăm și menținem relații personale

Deși ceea ce ne aduce cel mai des împreună cu beneficiarii și clienții noștri sunt proiecte și obiective comune, ce ne face să funcționăm împreună este că lucrăm într-o comunitate de oameni “mânați în luptă” de pasiunea și intenția de a face bine. Atât relația cu clientul cât și cu fiecare beneficar în parte devine una care surprinde plăcut, care are o notă puternică de personal și de împărtășire a poveștilor de schimbare dincolo de tema trainingului propus.

/ Adaptăm trainingurile în funcție de beneficiari

Învățarea adulților este în mare parte construită pe experiențele anterioare și pe contextul în care noile informații, aptitudini sau instrumente învățate vor fi puse în practică. Acesta este motivul pentru care investim mult timp și energie înainte de training și în timpul lui pentru a afla cine ne sunt participanții și cum arată contextul lor de lucru și în funcție de asta adaptăm metodele de livrare, limbajul folosit precum și materialele și exemplele date ca să creăm o punte autentică de dialog.

/ Construim împreună o experiență de învățare intensă

Credem că aportul, contribuția și întrebările participanților sunt cel puțin la fel de importante în construirea unei experiențe de învățare intense, ca profesionalismul trainerului. De aceea toate programele noastre de pregătire sunt construite din exerciții și simulări interactive, dezbateri și analize, lucru în echipe, mult mai mult decât pe o transmitere unidirecțională a informațiilor.
Participanții noștrii au găsit valoare în asta, pentru că i-a ajutat să fixeze și să înțeleagă mult mai bine conceptele discutate dar și pentru că astfel au descoperit și cine le sunt partenerii de curs și lucrând cu ei au creat o comunitate de oameni din domeniul lor unde oricând pot căuta un sfat, o resursă sau un viitor partener de proiect.

Trainerii nostri