Aducem laolalta comunitati

si resurse pentru cresterea

economica si sociala a

celor al caror potential le

depaseste contexul

vulnerabil

Home

  /  DESPRE NOI    /   parteneriparteneri

RBQ_1

Asociatia Romano ButiQ a fost infiintata in data de 18 aprilie 2011 cu scopul promovarii nondiscriminarii prin desfasurarea unor activitati culturale si educative. Asociatia s-a infiintat din nevoia de a prezenta realist comunitatea roma si de a crea spatiul in care oamenii sa descopere experimental valoarea pe care membrii acestei comunitati o aduc in societate, dincolo de stereotipul negativ sau de paradigma de victima.
 
 
RBQ_1
Mesteshukar ButiQ (MBQ) este o rețea de întreprinderi de economie socială ce își propune revalorizarea meseriilor tradiționale rome.
Destinate acoperirii nevoilor contemporane de reconectare a vieții la natural și de protejare a mediului înconjurător, produsele și serviciile oferite de Meșteshukar ButiQ implică o materie primă curată, cunoașterea unui meșteșug trecut prin lunga probă a timpului, mâini iscusite și o utilitate majoră imediată.
 
 
RBQ_1
Vox Deltae Restabilirea echilibrului om-natura in Delta Dunarii, prin valorificarea potentialului uman in vederea conservarii si perpetuarii traditiilor social culturale, in spiritul respectului pentru natura, care sa conduca la stiluri de viata durabile armonizate cu mediul natural inconjurator.
 
 
RBQ_1
Atelierul de Panza, Viitor Plus este o întreprindere socială, care confecționează și vinde produse din bumbac 100%, netratat, neînălbit și nevopsit, pentru a putea susține misiunea de mediu și socială: oferirea unei alternative ecologice la punga de plastic și oferirea de locuri de muncă persoanelor cu dizabilități fizice.
 
 
RBQ_1
Active Watch este o organizaţie de drepturile omului care militează pentru comunicarea liberă în interes public.
 
 
Directia Generala pentru Protectia Drepturilor Copilului Ialomita a inceput sa functioneze din data de 01.08.1997, avand drept misiune asigurarea respectarii drepturilor tuturor copiilor in contextul noilor curente, viziuni si practici de prevenire a abandonului copilului in institutie, consiliere, sprijin si suport social. De asemenea, o alta prioritate a institutiei a constituit-o dezinstitutionalizarea si inchiderea centrelor de plasament de tip vechi prin reintegrarea copiilor in familia biologica/extinsa sau asistenta acestora in servicii rezidentiale moderne (case si apartamente).
 
 
RBQ_1
Agentia de Dezvoltare Comunitara “Impreuna” a obtinut personalitate juridica la data de 24 septembrie 1999 prin incheierea nr.93 a Judecatoriei Tribunalului Brasov.
Misiunea Agentiei este orientata in vederea pastrarii si afirmarii personalitatii rromilor, prin activitati de cercetare, documentare si difuzare, elaborare si implementare a politicilor sociale in folosul rromilor.
 
 
RBQ_1
CeRe s-a nascut tocmai din convingerea ca participarea publica nu este doar un moft, ci un principiu, care, daca este folosit in adevaratul sens, poate aduce un castig important comunitatilor din tara noastra.
Misiunea CeRe este de a sprijini organizatiile neguvernamentale si institutiile publice in insusirea principiilor si aplicarea metodelor de participare publica. Pentru a indeplini aceasta misiune, CeRe ofera asistenta organizaţiilor neguvernamentale si instituţiilor publice.
 
 
RBQ_1
Centrul FILIA
Luptăm pentru o societate incluzivă, în care diferențele sunt valorificate și nu ierarhizate! Credem că lupta pentru o astfel de societate este una politică și credem în importanța revendicărilor politice ale drepturilor și libertăților femeilor.
Promovăm dialogul social și dialogul cu insituțiile statului și actori relevanți în domeniul egalității de gen, în vederea combaterii inegalităților de gen. În același timp, ne asumăm rolul de watchdog specific societății civile și credem că este important ca derapajele instituționale din domeniul egalității de gen să fie sancționate în mod public.
 
 
RBQ_1
Asociatia Umanitara Impreuna pentru Ei Baia Mare este inscrisa in Registrul Special al Asociatiilor si Fundatiilor din Romania la pozitia 62 / 21.09.2010. Principala arie de activitate a organizatiei o reprezinta furnizarea de servicii sociale in vederea combaterii saraciei, derulând programe sociale integrate adaptate nevoilor fiecarei categorii de persoane aflate in situatie de vulnerabilitate.
 
 
RBQ_1
Asociaţia Salvati Dunarea si Delta(SDD) este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în anul 2004, în scopul protejării Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.
De-a lungul timpului, SDD s-a impus printre institutiile de protectia mediului din Romania prin acţiuni susţinute de advocacy si watchdog demonstrand prin rezultate concrete că poate oferi soluţii problemelor majore cu care se confruntă Delta Dunării. Sloganul sub care SDD isi desfasoara activitatea este: “In luptă cu oamenii, pentru binele naturii și, in final, pentru binele oamenilor”.