Aducem laolalta comunitati

si resurse pentru cresterea

economica si sociala a

celor al caror potential le

depaseste contexul

vulnerabil

Home

  /  finalizate    /   ButiQ.7DESCRIERE

Economie sociala: locuri de munca pentru romi

Aceasta initiativa vizeaza dezvoltarea si promovarea economiei sociale in regiunile Bucuresti-Ilfov, Nord-Vest, Centru, Sud-Est si Sud-Muntenia in vederea crearii si dezvoltarii de activitati generatoare de venituri si noi locuri de munca pentru persoanele care apartin grupurilor vulnerabile.

Proiectul prevede implementarea de masuri active integrate consiliere, orientare, mediere si formare si nu in ultimul rand angajare pentru grupul tinta.

Activitatile pe care le vom implementa la nivelul Municipiului Bucuresti sunt adresate in principal persoanelor de etnie roma. Componenta esentiala a proiectului vizeaza crearea a 30 de locuri de munca pentru persoanele apartinand grupurilor vulenerabile prin infiintarea a 7 entitati de economie sociala care desfasoara activitati generatoare de venit in care se vor crea in total 39 noi locuri de munca.

REZULTATE PREVAZUTE
  •  Furnizarea de servicii pentru stimularea ocuparii fortei de munca: se vor furniza atat servicii de consiliere si orientare pe piata muncii cat si servicii de mediere;
  • Formare profesionala a 60 de persoane din grupul tinta, in principal persoane de etnie roma, in domeniul „Manager intreprindere sociala”;
  • Organizarea a patru evenimente de promovare a economiei sociale;
  • Crearea a 30 de locuri de munca prin infiintarea structurilor de economie sociala

 

DURATA
1 octobrie 2014 – 30 septembrie 2015
LOCALIZARE
Bucuresti, Calarasi, Cluj, Ilfov, Maramures, Sibiu, Tulcea
Finantatori

Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, DMI 6.1. „Dezvoltarea economiei sociale.

Stiri

Achizitii kcmc

Resurse utile

Lorem ipsum dolor sit amet, in vel affert deserunt, in quo maluisset delicatissimi, mucius admodum forensibus ea sit. Ad mei integre probatus interpretaris, esse nostro noluisse ei nec, simul scripta oportere cum ut. Cu homero aliquam sadipscing duo. Decore meliore vim cu, no mei sensibus theophrastus, ea per mutat iuvaret luptatum.

 

Contact

Adresa: Str. Drumul Sabareni, nr. 101-125, Bucuresti, sector 6, 060646

Parteneri

Partener 1: KCMC – asigura serviciile de stimulare a ocuparii fortei de munca, participa la informare si publicitate, asigura formarea profesionala curs manager intreprindere sociala.

Partener 2: Asociatia Umanitara Impreuna pentru Ei Baia Mare, asigura consilierea si formarea grupului tinta din Maramures, participa la informare si publicitate.