Aducem laolalta comunitati

si resurse pentru cresterea

economica si sociala a

celor al caror potential le

depaseste contexul

vulnerabil

Home

  /  finalizate    /   DeltActivDESCRIERE

Programe integrate pentru locuitorii Deltei

Obiectivul proiectului este de a creste rata de ocupare in regiunea de dezvoltare Sud-Est, in special in localitatile din Delta Dunarii, asigurand accesul si participarea pe piata muncii a persoanelor neocupate, prin furnizarea de programe integrate personalizate: informare, consiliere, mediere, formare si stimularea activitatilor antreprenoriale locale prin consultanta si orientare.
In cadrul proiectului se va interveni in comunitatile izolate aflate in Delta Dunarii. In aceste comunitati exista un grad mic de ocupare in randul populatiei si accesul la informare, formare si ocupare este foarte mic.

Programele de formare profesionala prevazute acopera o paleta larga de domenii, specifice turismului, ce intampina nevoile diverse ale grupului tinta. Acestea au un caracter ambivalent, fiind relevante atat pe piata muncii cat si in vederea initierii unor activitati pe cont propriu si sunt prevazute a fi utile pe termen lung pe parcursul profesional al grupului tinta vizat.

REZULTATE PREVAZUTE

facilitarea accesului pe piata muncii a 455 de persoane din grupul tinta, prin informarea si consilierea acestora cu privire la oportunitatile de ocupare si dezvoltarea abilitatilor de orientare in cariera.

DURATA
Martie 2014 – August 2015
LOCALIZARE
in regiunea Sud-Est, judetul Tulcea