Aducem laolalta comunitati

si resurse pentru cresterea

economica si sociala a

celor al caror potential le

depaseste contexul

vulnerabil

Home

  /  finalizate    /   Romano Cher – Casa RomilorReansufletirea mestesugurilor traditionale rome

DESCRIERE

Proiectul a vizat integrarea socio-economica si repunerea pe piata a mestesugarilor romi din Romania. Initiativa a implicat mestesugari romi caldarari, argintari, fierari, pielari, rachidri, impletitori, lautari, ceaunari, gabori, rufari. Activitățile de instruire și de economie socială din proiect, dar și cele desfășurate în cadrul Atelierului Romano ButiQ au beneficiat de o campanie de comunicare consistentă și susținută – spoturi radio și TV pe posturile naționale și locale, promovare prin afișe și fluturași, website-ul proiectului (www.mestesukar.ro), pagina de facebook, canalul dedicat YouTube, bannere flash online, machete de presă (Adevărul, Zile și Nopți, etc.), prezența în emisiuni de radio și televiziune, activități de PR și altele.
Un alt obiectiv important al proiectului a fost crearea unor forme asociative care ar conferi un statut reprezentativ și o siguranță în plus celor care mai practică meșteșugul. Pe parcursul proiectului au fost puse bazele a 30 de entități de economie socială pe plan local. Interacțiunea în cadrul celor 30 de grupuri a creat premizele uzanței lucrului în parteneriat (între comunitate și administrațiă locală sau între comunități din regiuni diferite ale țării), precum și ale unei reprezentări legale în activitățile de comerț esențiale perpetuării meșteșugului.

DURATA LOCALIZARE

iunie 2010- februarie 2013 | Bucuresti, Cluj, Iasi, Craiova, Constanta.

FINANTATOR

Cofinantat din Fondul Social European, Programul Operational Sectorial Dezvoltare Resurse Umane 2007-2013 (56327)-“Investește în oameni”

PARTENERI

Floyd Advertising
Agentia Comunitara Impreuna

REZULTATE

– 30 cooperative sociale functionale
– Premiul de economie sociala inmanat de Jose Manuel Barosso
– peste10000 de persoane au fost sensibilizate cu privire la importanta mestesugurilor romilor.

Stiri

Achizitii kcmc